Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συλλήψεις και πυροβολισμοί στη Συρία

Βίαια επεισόδια και πάλι στην πόλη Χομς, οπου οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν μεγάλο αριθμό ατόμων, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σήμερα μεγάλο αριθμό ατόμων, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες, στην πόλη Χομς στην κεντρική Συρία, όπου ακούγονται επίσης πυροβολισμοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν γνωστοποίησε μια “εκστρατεία συλλήψεων στη Χομς, που έχει στόχο κυρίως πολλές γυναίκες”. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι “χθες το βράδυ ακούστηκε ο κρότος από έξι εκρήξεις κοντά στη συνοικία Μπάμπα Αμρ” της πόλης.

Την ίδια ώρα ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζουν σήμερα ανησυχίες ότι η καταστολή από τις δυνάμεις της τάξης του κινήματος αμφισβήτησης στη χώρα αυτή θα μπορούσε να ταυτιστεί με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

“Βάσει των πληροφοριών που διαθέτουμε, οι ειδικοί σύμβουλοι θεωρούν ότι το εύρος και η σοβαρότητα των παραβιάσεων δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουν διαπραχθεί και να εξακολουθούν να διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία”, δήλωσαν ο Φράνσις Ντενγκ, ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για την πρόληψη μιας γενοκτονίας, και ο Έντουαρντ Λουκ, άλλος ειδικός σύμβουλος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι Ντενγκ και Λουκ ζήτησαν τη διεξαγωγή “μιας ανεξάρτητης και αντικειμενικής σε βάθος έρευνας” για την κατάσταση στη Συρία, όπου οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος καταστέλλονται με τη βία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε