Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συλλήψεις, πυροβολισμοί και ταραχές στο L.A.

ΦΩΤΟ REUTERS

Τις τελευταίες ώρες η πόλη των Αγγέλων έχει μετατραπεί σε… κόλαση!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν 37χρονος άνδρας από τη Γουατεμάλα έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Έκτοτε ξεκίνησαν οι ταραχές με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε 22 συλλήψεις, ενώ δεν απέφυγε και τους πυροβολισμούς με άσφαιρα κατά των διαδηλωτών. Εκείνοι, επιτέθηκαν με πέτρες, αυγά και μπουκάλια σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Μακάρθουρ Παρκ, στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση και ότι αρνήθηκαν να την διαλύσουν, δήλωσε ο Κάρεν Ράινερ, αξιωματικός της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

Οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν μετά τη δήλωση του επικεφαλής της αστυνομίας, Τσάρλι Μπεκ, ότι υποστηρίζει τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο θάνατο του 37χρονου από τη Γουατεμάλα, ο οποίος απειλούσε έναν περαστικό με μαχαίρι και σύμφωνα με την αστυνομία αγνόησε τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών. «Ο ύποπτος έφερε το μαχαίρι στο ύψος του κεφαλιού και προχώρησε προς τους αστυνομικούς», δήλωσε ο Μπεκ, εξηγώντας ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Κάρλος Ορτέγα, έναν από τους διαδηλωτές, ο Χαμίνες ήταν μεθυσμένος, αλλά δεν ήταν επικίνδυνος. «Το παλικάρι δεν μιλούσε καλά αγγλικά (…) Η αστυνομία τον έριξε στο έδαφος και τον σκότωσε», είπε ο Ορτέγα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε