Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Συλλήψεις στα Σκόπια γα τη δολοφονία πέντε ανθρώπων

Συλλήψεις στα Σκόπια γα τη δολοφονία πέντε ανθρώπων

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε σήμερα στα Σκόπια 20 ανθρώπους, οι οποίοι σχετίζονται με τη δολοφονία πέντε Σλαβομακεδόνων, που σημειώθηκε τη Μ. Πέμπτη στην περιοχή Σμίλκοβτσι.

Όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, οι συλληφθέντες είναι ακραίοι ισλαμιστές που ζουν στα Σκόπια και οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε πολεμικές δράσεις, στο πλευρό των Ταλιμπάν, κατά του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι πολίτες της ΠΓΔΜ. Εις βάρος τους θα ασκηθεί δίωξη για τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κ. Γιανκούλοφσκα σημείωσε ότι βασικό κίνητρο της δολοφονίας ήταν πιθανότατα η πρόκληση αισθήματος τρόμου στους πολίτες της χώρας. Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της ακραίας αυτής ισλαμιστικής ομάδας, στρέφονται τόσο κατά των χριστιανών όσο και κατά των μουσουλμάνων της ΠΓΔΜ.

Η κ. Γιανκούλοφσκα, κληθείσα να εκτιμήσει την κατάσταση ασφαλείας στην ΠΓΔΜ και να σχολιάσει εάν η χώρα απειλείται από ακραίους ισλαμιστές ή άλλες τρομοκρατικές ομάδες, απάντησε ότι η χώρα είναι μέρος του παγκόσμιου συνασπισμού για την ειρήνη και εξαιτίας αυτού η ΠΓΔΜ ενδέχεται να αποτελεί στόχο του ακραίου Ισλάμ.

Στη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας της ΠΓΔΜ η οποία ξεκίνησε τις πρώτες πρωϊνές ώρες και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, συμμετέχουν περίπου 800 αστυνομικοί. Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 26 σπίτια, σε περιοχές των Σκοπίων, στις οποίες κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, βρέθηκε οπλισμός και προπαγανδιστικό ισλαμιστικό υλικό. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συλλήψεις αυτές θα ανακοινωθούν αύριο από την αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Μ. Πέμπτης, βρέθηκαν σε τεχνητή λίμνη της περιοχής Σμίλκοβτσι, κοντά στα Σκόπια, οι σοροί πέντε ανθρώπων.Τα θύματα είχαν πάει στη λίμνη για ψάρεμα και είχαν πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση.

Το απεχθές έγκλημα είχε προκαλέσει αποστροφή αλλά και προβληματισμό στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, καθώς είχαν κυκλοφορήσει ευρέως φήμες, ότι το έγκλημα είχε διεθνοτικό υπόβαθρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε