Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σύλληψη δύο ατόμων για τρομοκρατία στην Γαλλία

REUTERS
REUTERS
Δύο υπόπτους άγνωστης εθνικότητας συνέλαβε το πρωί η Γαλλική αστυνομία. Εξετάζονται όλες οι διασυνδέσεις του….
 

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ.
 
“Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες. Ανακρίνονται αυτή τη στιγμή”, είπε ο Ορτεφέ στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.
 
ίδιος είπε ότι από τις αρχές του χρόνου έχουν πραγματοποιηθεί 85 παρόμοιες συλλήψεις και ότι 27 από τους συλληφθέντες βρίσκονται ήδη στη φυλακή.
 
Οι κυβερνήσεις, οι αεροπορικές εταιρίες και οι αεροπορικές αρχές ανά τον κόσμο αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας των πτήσεων από την περασμένη εβδομάδα που παγιδευμένα δέματα από την Υεμένη εστάλησαν ταχυδρομικώς στις ΗΠΑ και έγιναν αντιληπτά στο Ντουμπάι και τη Βρετανία. Μάλιστα αρκετές χώρες έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και μετά τα περιστατικά τρομοκρατίας που έγιναν στη χώρα μας.
 
Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά την απαγωγή επτά ανθρώπων, μεταξύ τους και πέντε γάλλοι πολίτες, από το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, το Σεπτέμβριο.
 
Ο ηγέτης της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είπε σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera στις 27 Οκτωβρίου, ότι οι πέντε γάλλοι υπήκοοι απήχθησαν στο Νίγηρα εξαιτίας της άδικης αντιμετώπισης των μουσουλμάνων από τη γαλλική κυβέρνηση.
 
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 12 υπόπτους στις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με τον Ορτεφέ οι συλλήψεις συνδέονταν με την αυξημένη απειλή της τρομοκρατίας στην Ευρώπη κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε