Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συμφωνία για το μέλλον των εργαζομένων στη Fiat

Σε συμφωνία για το μέλλον των εργαζομένων του εργοστασίου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, στη Σικελία, που κατέβασε ρολά την Παρασκευή, κατέληξε η εταιρεία με το υπουργείο εργασίας.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, θα καταβάλει 15 εκατ. ευρώ για την παροχή βασικού εισοδήματος στους 640 εργαζόμενους που πρόκειται να βγουν στην σύνταξη, μέσα στην επόμενη τετραετία. Κάθε εργαζόμενος, πρόκειται να λάβει, συνολικά, μέσα στους επόμενους σαράντα οκτώ μήνες, 22.800 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 900 πρώην εργάτες της Fiat, εξασφαλίζεται η επαναπρόσληψή τους από την ιταλική εταιρία Dr Motor του επιχειρηματία Mάσσιμο Ντι Ρίζιο, που πρόκειται να συνεχίσει να παράγει εξαρτήματα αυτοκινήτων, πάντα στο Τέρμινι Ιμερέζε.

Υπάρχει, επίσης, το περιθώριο για άλλες τριακόσιες προσλήψεις, Σικελών που εργάζονταν στις εταιρίες της περιοχής και συνεργάζονταν άμεσα και σταθερά με την Fiat. Η τελική συμφωνία με τον Ντι Ρίζιο, πρόκειται να υπογραφεί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε

Στο δρόμο 1.600 εργαζόμενοι της Fiat

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε