Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Συμφωνία Ομπάμα – Ζιντάο για κυρώσεις στο Ιράν

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαρακ Ομπάμα και ο κινέζος ομόλογος του Χου Ζιντάο. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαρακ Ομπάμα και ο κινέζος ομόλογος του Χου Ζιντάο. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο κινέζος ομόλογός του Χου Ζιντάο συμφώνησαν οι χώρες τους να συνεργασθούν αναφορικά με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

 «Οι δύο πρόεδροι συμφωνούν να συνεργασθούν οι αντιπροσωπείες τους για τις κυρώσεις» κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, τόνισε ο Τζεφ Μπέιντερ, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου για τις Κινεζικές Υποθέσεις, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στην Ουάσιγκτον.

 
Κατά τον ίδιον, οι Κινέζοι «είναι έτοιμοι να συνεργασθούν μαζύ μας» όσον αφορά τις νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, που η Ουάσιγκτον και άλλες χώρες προσπαθούν να πείσουν τον ΟΗΕ να εφαρμόσει.
 
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα Μπεν Ρόουντς τόνισε πως «αναμένουμε μία απόφαση αυτήν την άνοιξη, δηλαδή είναι ζήτημα ολίγων εβδομάδων».
 
Παράλληλα, ο Ομπάμα ζήτησε εκ νέου από τον Χου να επέμβει στη νομισματική πολιτική της χώρας του, για μία «πιο σεβαστή από τις αγορές» ισοτιμία του εθνικού του νομίσματος.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Ομπάμα «επανέλαβε την άποψή του, σύμφωνα με την οποία είναι ότι για την διαρκή και ισόρροπη διεθνή οικονομική ανάπτυξη είναι σημαντικό η Κίνα να κινηθεί προς μία πιο σεβαστή από τις αγορές ισοτιμία», τόνισε ο Μπέιντερ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε