Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συμφώνησαν λίγο πριν στερέψουν τα… ταμεία του κράτους

ΦΩΤΟ REUTERS

Με συμφωνία της τελευταίας στιγμής, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί απρόσκοπτα η αμερικανική, αφού Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί κατέληξαν σε συμφωνία στη Γερουσία.

Μόλις πέντε ημέρες πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό για την εύρυθμη λειτουργία του κυβερνητικού σχηματισμού, (για τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, το οικονομικό έτος αρχίζει το Σάββατο), Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί Γερουσιαστές κατέληξαν σε συμφωνία.

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, προχώρησε σε διακομματική ψηφοφορία και, με 79 ψήφους υπέρ και 12 κατά, κατάφερε να προωθήσει νομοσχέδιο που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της διοίκησης έως τις 18 Νοεμβρίου.

Το εμπόδιο ήταν η διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (όπου υπερισχύουν οι Ρεπουμπλικάνοι) να χρηματοδοτήσει με 3,65 δισεκατομμύρια δολάρια, τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, παίρνοντας χρήματα από το γενικότερο προϋπολογισμό της χώρας. Απομένει να εγκριθεί το νομοσχέδιο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέσα στην εβδομάδα.

Η Γερουσία ενέκρινε και κονδύλι δισ. δολαρίων, προκειμένου να υποστηρίξει τα θύματα φυσικών καταστροφών . Ήδη έχουν εγκριθεί 2.650 εκατομμύρια για το 2012, το οποίο (σε οικονομική βάση) αρχίζει την 1η Οκτωβρίου.

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, εκτίμησε ότι τα χρήματα που έχει η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανόν ότι τις επόμενες ημέρες τελειώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο σχέδιο Ομπάμα για την μείωση του ελλείμματος

35.000 απολύσεις ετοιμάζουν τα Ταχυδρομεία των ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε