Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σύμβουλος του Καρζάι στο μισθολόγιο της CIA

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εφημερίδας New Yokr Times ότι σύμβουλος του Αφγανού προέδρου είναι στο μισθολόγιο της CIA.
 

Κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά, είναι στο μισθολόγιο της CIA, γράφουν Times της Νέας Υόρκης, επικαλούμενοι αξιωματούχους των κυβερνήσεων του Αφγανιστάν και των ΗΠΑ.
 
Ο Μοχάμεντ Ζία Σαλέχι, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Αφγανιστάν, φαίνεται ότι πληρώνεται από την CIA εδώ και χρόνια.
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ο Σαλέχι πληρώνεται για να δίνει πληροφορίες στη CIA, για να προωθεί τις θέσεις των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Καρζάι, και τα δύο, ή κάτι άλλο.
 
Ο Σαλέχι είχε συλληφθεί από την αστυνομία του Αφγανιστάν στο πλαίσιο έρευνας τον Ιούλιο, αλλά απελευθερώθηκε αφού παρενέβη ο πρόεδρος Καρζάι.
 
Οι Αμερικανοί πιέζουν τον Καρζάι να εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι «κλειδί» για να μπει τέλος στην κυριαρχία των Ταλιμπάν είναι να στηρίξουν οι πολίτες την κυβέρνηση Καρζάι.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε