Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Συναγερμός και προειδοποιήσεις παγκοσμίως για τα ύποπτα δέματα

Συναγερμός και προειδοποιήσεις παγκοσμίως για τα ύποπτα δέματα

Υεμένη, Λονδίνο, Ντουμπάι, Αθήνα, Βερολίνο, Ρώμη. Ύποπτα δέματα παντού τις τελευταίες μέρες και ο συναγερμός χτυπάει παγκοσμίως «κόκκινο»!

Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου πακέτου που προοριζόταν για την Europol, οι ολλανδικές αρχές προειδοποίησαν τους διεθνείς οργανισμούς που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας να προσέχουν τα δέματα που λαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου τις επόμενες μέρες.

«Στείλαμε επιστολές στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Διεθνές Δικαστήριο και αλλού», δήλωσε ο Έντμοντ Μέσχερτ, εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας Εθνικού Συντονισμού κατά της τρομοκρατίας (NCTB) και διευκρίνισε ότι η Europol έλαβε τηλεφωνική προειδοποίηση ήδη από την Τρίτη το βράδυ.

Οι προειδοποιήσεις, πάντως, χαρακτηρίζονται απλώς προληπτικές. «Δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς σίγουροι ότι το παγιδευμένο πακέτο προοριζόταν για την Europol, διότι όσα γνωρίζουμε προέρχονται αποκλειστικά από τον Τύπο», είπε ο Ολλανδός αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία κάλεσε όλους τους φορείς και τα ιδρύματα μετά το μπαράζ αποστολής τρομο-πακέτων στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να επιδείξουν προσοχή για την περίπτωση αποστολής τέτοιων πακέτων και στην Τουρκία, ενώ δήλωσε ότι το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών «ήρθε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες, είναι γνωστό, ότι έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα».

»Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι βόμβες έχουν αποσταλεί σε ξένες χώρες, θα είναι χρήσιμο, όλοι οι φορείς και τα ιδρύματα, καθώς και οι εταιρείες κούριερ στην Τουρκία, να λάβουν τα πρόσθετα μέτρα που θα θεωρήσουν απαραίτητα».

Στο μεταξύ, ΗΠΑ και Υεμένη εξετάζουν τους τρόπους να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις μεταφορές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Υεμένης, αρμόδιος για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, Ρασίντ Μοχάμεντ αλ Αλίμι συναντήθηκε με την αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον Τζον Πίστολ, τον επικεφαλής της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) και συζήτησαν το πως οι δυο χώρες θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον συγκεκριμένο τομέα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε