Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Συναγερμός στα αεροδρόμια της Ινδίας

Συναγερμός στα αεροδρόμια της Ινδίας

 

Συναγερμός έχει σημάνει στα αεροδρόμια της Ινδίας, ύστερα από πληροφορίες για πιθανές απόπειρες αεροπειρατείας…

 

από οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές.
 
Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν όταν το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, πτήσεις των αερογραμμών Air India μπορεί να αποτελέσουν στόχο ισλαμιστικών οργανώσεων, προσκείμενων στην Αλ Κάιντα ή την οργάνωση Λάσκαρ-ε-Τάιμπα (LeT).
 
Η LeT που έχει τη βάση της στο Πακιστάν, κατηγορείται από τις ινδικές αρχές ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις στη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, το 2008.
 
“Διαθέτουμε πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανές απόπειρες αεροπειρατείας σε ινδικά αεροσκάφη”, δήλωσε ο Κ. Μπανσάλ, αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Εσωτερικών.
 
“Ενημερώσαμε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας και την Υπηρεσία Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας και ενισχύσαμε τα μέτρα ασφάλειας σε όλα τα αεροδρόμια”, τόνισε.
 
Ο συναγερμός αφορά πτήσεις από την Ινδία αλλά και από τις όμορες χώρες, όπως το Μπανγκλαντές, το Μπουτάν, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα.
 
Το Δεκέμβριο του 1999 ισλαμιστές πραγματοποίησαν αεροπειρατεία σε πτήση της Air India από το Κατμαντού προς την επαρχία Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν. Το Νέο Δελχί είχε δεχτεί τότε να αφήσει ελεύθερους τέσσερις ισλαμιστές με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των 167 επιβατών και μελών του πληρώματος.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε