Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συναγερμός στην Αλγερία! – Οι απαγωγείς ετοιμάζουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Συναγερμός στην Αλγερία! – Οι απαγωγείς ετοιμάζουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Μετά την επίθεση σε εργοστάσιο της BP και τη σύλληψη ξένων και Αλγερινών ομήρων, οι απαγωγείς απειλούν με νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η οργάνωση, που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων σε ένα συγκρότημα εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλες επιχειρήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ANI επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Η οργάνωση Μουλατχαμίν προειδοποίησε τους Αλγερινούς να “μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις ξένων εταιρειών καθώς θα χτυπήσουμε ξανά εκεί που δεν το περιμένουν”, μετέδωσε το ANI. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως, όμως το ANI διατηρεί στενές σχέσεις με την οργάνωση που έχει επικεφαλής τον Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

Στο μεταξύ, από πηγή των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας έγινε γνωστό πως μια ομάδα ισλαμιστών μαχητών βρίσκεται ακόμη σήμερα μέσα στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, που κατελήφθη εξ εφόδου χθες από τις αλγερινές ειδικές δυνάμεις.

“Υπάρχει ακόμη μια τρομοκρατική ομάδα που έχει οχυρωθεί” μέσα στο συγκρότημα του Ιν Αμένας, σε απόσταση περίπου 1.300 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου, όχι μακριά από τα σύνορα με τη Λιβύη”, δήλωσε η πηγή αυτή προς το Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγώντας πως είναι “δύσκολο να μιλήσει κανείς για μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Στο μεταξύ, στο Δουβλίνο, ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Ίμον Γκίλμορ επιβεβαίωσε πως οι όμηροι ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά όταν ο αλγερινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον της φάλαγγας των πέντε οχημάτων που μετέφεραν απαγωγείς και ομήρους χθες Πέμπτη στο Ιν Αμένας.

Ο Γκίλμορ μίλησε στο CNN αφού προηγουμένως είχε μιλήσει με την οικογένεια του 36χρονου ομήρου, Στίβεν Μακφάουλ, ο οποίος κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία και επωφελήθηκε από τη σύγχυση για να διαφύγει όταν ο αλγερινός στρατός επιτέθηκε στα οχήματα με τα οποία ισλαμιστές μαχητές επιχειρούσαν να μεταφέρουν τους ομήρους που έπεσαν στα χέρια τους στην εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως ο ιρλανδός όμηρος βρισκόταν στο μοναδικό από τα πέντε οχήματα της φάλαγγας που δεν επλήγη από πυρά.

“Μου είπαν πως τους υποχρέωσαν να φορέσουν ζώνες με εκρηκτικά”, πρόσθεσε ο υπουργός στη συνέντευξη αυτή. Ο Στίβεν Μακφάουλ εργαζόταν στην εγκατάσταση ως επόπτης μηχανικός. Είχε εργαστεί για καιρό στην Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Θρίλερ με τη σφαγή ομήρων στην Αλγερία

Έληξε η επιχείρηση του αλγερινού στρατού για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο στρατός απελευθέρωσε 600 Αλγερινούς ομήρους από το εργοστάσιο της BP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε