Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Συναγερμός στο Παρίσι: Βρήκαν μπιτόνια βενζίνης και πυροκροτητή σε φορτηγό

Συναγερμός στο Παρίσι: Βρήκαν μπιτόνια βενζίνης και πυροκροτητή σε φορτηγό
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

– Νέος συναγερμός στο Παρίσι
– Βρέθηκαν μπιτόνια και βενζίνης και πυροκροτητή κάτω από φορτηγό
– Τα είχαν συνδέσει με τη μίζα του φορτηγού
– Το φορτηγό ήταν σταθμευμένο έξω από εταιρία τσιμέντου στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού

Ο συναγερμός για τρομοκρατία “ήχησε” ξανά στο Παρίσι. Το πρωί της Πέμπτης (05.10.2017) εντοπίστηκαν μπιτόνια βενζίνης και πυροκροτητής που είχαν τοποθετηθεί κάτω από φορτηγό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό ανήκει στη γαλλο-ελβετική εταιτία τσιμέντου Lafarge. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Τα μπιτόνια και τον πυροκροτητή βρήκαν εργάτες. Σε πρώτη φάση, η αστυνομία δεν συνδέει άμεσα στο περιστατικό με την τρομοκρατία.

Η αποτυχημένη βομβιστική επίθεση

Ο εντοπισμός του παγιδευμένου φορτηγού έρχεται μετά τη σύλληψη πέντε ατόμων, Φέρονται να βρίσκονται πίσω από μια αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε συγκρότημα διαμερισμάτων σε ακριβή συνοικία του Παρισιού.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ένοικο της περιοχής, ο οποίος έκανε λόγο για ύποτη δραστηριότητα στο κτίριο, στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Το περιστατικό αυτό έγινε το περασμένο Σάββατο (30.09.2017).

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, σε διαμέρισμα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ δήλωσε ότι ο ένας από τους υπόπτους ήταν υπό παρακολούθηση για ριζοσπαστικοποίηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις