Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ λίγο πριν δουν τον Σαμαρά

Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ λίγο πριν δουν τον Σαμαρά
Στις 23 Αυγούστου στο Βερολίνο θα συναντηθούν Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.
Για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη καθώς και για την κατάσταση στη Συρία θα συζητήσουν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ στη συνάντηση που θα έχουν στις 23 Αυγούστου στο Βερολίνο.
 
Οι δύο συναντήσεις, που είχαν «προγραμματιστεί εδώ κι εβδομάδες», θα επικεντρωθούν «στις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου», είπε σήμερα πηγή που είναι ενήμερη για το θέμα.
 
Η συνάντηση του Φ. Ολάντ με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο, η οποία γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψής της στο Παρίσι στα τέλη του Ιουνίου, πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο, θα συμπεριλάβει μια συνάντηση εργασίας που θα ακολουθήσει ένα δείπνο.
 
Χθες, στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών της, η Αγκελα Μέρκελ εξήρε το «μοντέλο Καναδά» ως μέσο εξόδου από την κρίση.
 
Η ευρισκόμενη στην Οτάβα γερμανίδα καγκελάριος επαίνεσε τη δημοσιονομική πειθαρχία, την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και το «να μη ζεις με δανεικά» ως επιθυμητά μοντέλα και για τις 17 χώρες της ευρωζώνης.
 
«Αυτή είναι η σωστή λύση και για την ευρωζώνη», είπε η Αγκελα Μέρκελ αργά χθες το βράδυ πριν από τις συνομιλίες της με τον καναδό πρωθυπουργό Στέφεν Χάρπερ, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της γερμανικής κυβέρνησης.
 
Η κυρία Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι στις συνομιλίες της θα αναφερθεί στην πολιτική βούληση να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση και στην αποφασιστικότητα της Ευρώπης να μείνει ενωμένη για το κοινό νόμισμα.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μέρκελ θέλει να σώσει μόνο Ισπανία και Ιταλία, όχι την Ελλάδα

Η Μέρκελ θα ακούσει τι έχει να πει ο Σαμαράς και… θα αποφασίσει – Δύο χρόνια ανάσα θα ζητήσει από “Μερκολάντ” ο πρωθυπουργός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε