Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνάντηση Χου Ζιντάο και Ντιμίτρι Μεντβέντεφ

Συνομιλίες του κινέζου προέδρου με τον ρώσο ομόλογό του, Μεντβέντεφ.

Ο κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο και ο ρώσος ομόλογός του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δεσμεύτηκαν σήμερα να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.
Τα κρατικά μμε της Κίνας μετέδωσαν ότι ο Μεντβέντεφ δήλωσε πώς 12 διμερείς συμφωνίες είναι προγραμματισμένο να υπογραφούν μετά τις συνομιλίες των δύο ανδρών που ήταν ενδεικτικές της “στενής συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών”.
 
Από την πλευρά του ο Χου δήλωσε ότι η επίσκεψη του ρώσου προέδρου θα “εμβαθύνει τις διμερείς στρατηγικές ανταλλαγές και την πρακτική συνεργασία σε όλους τους τομείς”.
 
Οι συμφωνίες αναμένεται ότι θα καλύψουν τους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της επιστήμης και τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης και της περιφερειακής συνεργασίας, μετέδωσαν νωρίτερα ρωσικά και κινεζικά μμε.
 
Ο Χου και ο Μεντβέντεφ είναι προγραμματισμένο να παραστούν σήμερα σε τελετή εορτασμού της ολοκλήρωσης του σινο-ρωσικού πετρελαιαγωγού.
 
Σε συνέντευξή του στην κρατική κινεζική εφημερίδα People’s Daily, πριν αναχωρήσει από τη Ρωσία, ο Μεντβέντεφ είπε ότι η επίσκεψή του θα μπορούσε “να ανοίξει έναν νέο ορίζοντα” συνεργασίας, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.
 
Οι συνομιλίες του με τον Χου, τον πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο και άλλους κινέζους ηγέτες αναμένεται να επικεντρωθούν και σε άλλα διεθνή θέματα όπως το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και του Ιράν.
 
Αύριο Τρίτη ο Μεντβέντεφ είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την έκθεση World Expo στη Σανγκάη και να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε