Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συναυλία αστέρων για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι

Συναυλία αστέρων για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι

Μια ιστορική συναυλία πραγματοποιήθηκε χθες στην Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν με τη συμμετοχή πολλών “αστέρων” της μουσικής και του κινηματογράφου, που ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι.

Στις 29 Οκτωβρίου, ο κυκλώνας έπληξε τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 120 ανθρώπων και καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Ύστερα από επτά εβδομάδες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και ζεστό νερό, ενώ πρέπει να βρεθούν λύσεις για την μακροπρόθεσμη στέγαση χιλιάδων κατοίκων των παραλιακών περιοχών, οι οποίοι έμειναν άστεγοι.

Έτσι, η οργάνωση Robin Ηοοd θα αναλάβει να διανέμει τα έσοδα από τις δωρεές που έγιναν χθες κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συναυλίας, όπως τόνισε ο διευθυντής Ντέιβιντ Σάλτζμαν: “Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσέφεραν χρήματα, τα οποία θα διανεμηθούν μέσα σε ημέρες, εβδομάδες ή μήνες, αλλά όχι χρόνια”.
  
Περισσότεροι από 13.000 θεατές παρακολούθησαν το event που ονομάστηκε 12-12-12 και στο οποίο συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν και το συγκρότημά του E street band, ο πρώην Beatle Πολ Μακάρτνεϊ με την Νταϊάν Κρολ στο πιάνο, δύο μέλη των Νιρβάνα -Ντέιβ Γκρολ και Κριστ Νοβοσέλικ- οι οποίοι ερμήνευσαν ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για τη συναυλία, ο πρώην μπασίστας των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, ο Μικ Τζάγγερ, ο Ερικ Κλάπτον, ο Μπίλι Τζόελ, η Αλίσια Κις, ο Κρις Μάρτιν σε ένα ντουέτο με τον Μάικλ Στάιπ των R.E.M και ο ηθοποιός Άνταμ Σάντλερ, που τραγούδησε με τον δικό του τρόπο την μπαλάντα του Λέοναρντ Κοέν “Hallelujah”.
  
Στο τηλεφωνικό κέντρο για τις δωρεές, πρόσφεραν τη βοήθειά τους, μεταξύ άλλων, η Γούπι Γκόλντμπεργκ, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Κρίστεν Στούαρτ και ο Μπίλι Κρίσταλ. Μέσα στην αίθουσα βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι και ο γείτονάς του κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι stars ετοιμάζουν συναυλία για τα θύματα του τυφώνα Sandy

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε