Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνδέουν το μακελειό στο Ντομοντέντοβο με ισλαμιστές από το Νταγκεστάν

ΦΩΤΟ REUTERS

Τον Ιμπραχίμ-Χάλι Ντάουντοφ «φωτογραφίζουν» οι ρωσικές αρχές ως κύριο ύποπτο για το λουτρό αίματος στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο με τους 35 νεκρούς.

Οι Ρώσοι ερευνητές συνδέουν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με μια ισλαμική ομάδα από τη Ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν. Υπάρχουν σαφή αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας με τον ηγέτη των τρομοκρατών, Ιμπραχίμ-Χάλι Ντάουντοφ.

Είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τους υπόπτους πίσω από την πολύνεκρη επίθεση.

Η σύζυγος του Ντάουντοφ σκοτώθηκε κατά την προετοιμασία εκρηκτικών για την επίθεση. Το σώμα της βρέθηκε μετά από μιαν έκρηξη σε ένα κτίριο κοντά στη Μόσχα στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι βίαιες επιθέσεις έχουν αυξηθεί πρόσφατα στο Νταγκεστάν, που βρίσκεται στον Βόρειο Καύκασο, μια περιοχή που περιλαμβάνει τις δημοκρατίες της Τσετσενίας, της Ινγκουσετίας, της βόρειας Οσετίας και της Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια.

Επίθεση σε φορτηγό τρένο προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές τη νύχτα της Δευτέρας.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες η αστυνομία στη Μόσχα συνέλαβε επτά άτομα που είχαν απειλήσει με περαιτέρω επιθέσεις με ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Οι απειλές έκαναν την αστυνομία να εκκενώσει πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Τώρα, οι επίδοξοι τρομοκράτες αντιμετωπίζουν έως και τρία έτη κάθειρξης.

Οι νέες ανακοινώσεις των ρωσικών αρχών έρχονται μετά από τη γνωστοποίηση ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένας 20χρονος άνδρας από τον Βόρειο Καύκασο, αλλά δεν ανακοίνωσαν το όνομα του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε