Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνέλαβαν 200 κατοίκους γιατί πήγαν σε διαδήλωση

Οι αρχές της Συρίας συνέλαβαν 200 κατοίκους μιας πόλης που συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά του καθεστώτος την Κυριακή.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος της Συρίας, προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις 200 κατοίκων σε μια παραθαλάσσια πόλη, ενώ οι απρόσμενες κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ- Άσαντ κλιμακώνονται, όπως κατήγγειλε δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα την Τρίτη.
 
” Έφεραν ένα τηλεοπτικό συνεργείο και εξανάγκασαν τους συλληφθέντες να φωνάζουν-Θυσιάζουμε το αίμα και την ψυχή μας για σένα Μπασάρ-ενώ τους βιντεοσκοπούσαν “, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ, ο δικηγόρος που ήταν σε επαφή με τους κατοίκους στη Μπάϊντα, 10 χιλιόμετρα νότια από την παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου Μπάνιας.
 
Ο δικηγόρος που δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του είπε ότι το περιστατικό συνέβη την Τρίτη.
 
Η πόλη της Μπάϊντα στοχοποιήθηκε από το καθεστώς της Συρίας, που αποτελεί το πιο αξιόπιστο παράδειγμα αστυνομοκρατούμενου αραβικού κράτους, γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων της συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Μπάνια την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία το σύνθημα των διαδηλωτών ήταν ” ο λαός απαιτεί, το καθεστώς να απομακρυνθεί “.
 
Ένας από τους διαμαρτυρόμενους είπε ότι μερικοί από τους κατοίκους της Μπάϊντα, ήταν οπλισμένοι. Την Τρίτη οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος καθώς και μέλη της μυστικής αστυνομίας, περικύκλωσαν την πόλη και πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι συνέλαβαν όλους τους άντρες ηλικίας μέχρι 60 ετών.
 
Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Υποστηρικτές του καθεστώτος Άσαντ την Κυριακή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους διαδηλωτές στην Μπάνια, σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους, όπως κατήγγειλαν μέλη της οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ εξαπλώνεται στις χώρες της περιοχής το ρεύμα του ξεσηκωμού που ξεκίνησε από την Τυνησία και την Αίγυπτο.
 

Στοιχεία σοκ για την εξέγερση στη Συρία – Τουλάχιστον 250 οι νεκροί!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε