Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνέλαβαν 6 υπόπτους για κατασκοπεία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε άλλα έξι άτομα σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι δρούσαν ως κατάσκοποι του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσίων ασφαλείας οι ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν σε τέσσερις χωριστές επιχειρήσεις , ανακρίνονται σχετικά με το εάν έδιναν πληροφορίες στο Ισραήλ για μέλη της Χεζμπολάχ και τις κινήσεις τους. Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι ορισμένοι από τους υπόπτους βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους προηγμένες τηλεπικοινωνιακές συσκευές.

Την περασμένη Τετάρτη, στρατιωτικός εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε βάρος τριών Λιβανέζων για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας έρευνας που εξελίσσεται εδώ κι ένα χρόνο και έχει οδηγήσει σε 27 συλλήψεις.  Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις συλλήψεις. Η Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται από Ιράν και Συρία, έχει καλέσει να επιβληθεί η θανατική ποινή σε βάρος όλων όσοι κατασκοπεύουν για λογαριασμό του Ισραήλ. 

Το κύμα των συλλήψεων άρχισε τον Απρίλιο του 2009, με την προσαγωγή ενός πρώην ταξίαρχου της διεύθυνσης γενικής ασφαλείας. Λιβανέζοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις έχουν καταφέρει μεγάλο πλήγμα στο δίκτυο κατασκοπείας του Ισραήλ στη χώρα και ότι πολλοί από τους υπόπτους έπαιξαν ρόλους-κλειδιά στον εντοπισμό στόχων της Χεζμπολάχ για τα Ισραηλινά βομβαρδιστικά στον πόλεμο του 2006.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε