Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνέλαβαν 61 πειρατές και απελευθέρωσαν ομήρους

Το Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε 61 πειρατές και απελευθέρωσε 13 αλιείς. Πλοίο από το Μπανγκλαντές παραδόθηκε από τους πειρατές μετά από διαπραγματεύσεις.
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας συνέλαβε 61 Σομαλούς πειρατές και βοήθησε 13 αλιείς, μετά την ανταλλαγή πυρών με πειρατικό πλοίο στην Θάλασσα της Αραβίας, ανακοίνωσε αξιωματούχος.
 
“Στο πειρατικό πλοίο επέβαιναν συνολικά 74 άνθρωποι, από αυτούς οι 61 είναι πειρατές”, δήλωσε ο Π.Β.Σ. Σατίς, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού. Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επιχείρηση διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στα ινδικά χωρικά ύδατα της Θάλασσας της Αραβίας (Θάλασσα του Ομάν).
 
Ο ίδιος διευκρίνισε πως το πλοίο των πειρατών ήταν ένα αλιευτικό με σημαία Μοζαμβίκης.
 
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε πλοιοκτήτρια εταιρία, σομαλοί πειρατές άφησαν πλοίο από το Μπανγκλαντές με 26μελές πλήρωμα το οποίο είχαν καταλάβει πριν από τρεις μήνες.
 
Το M.V. Jahan Moni είχε καταληφθεί από πειρατές περίπου 1.900 μίλια ανατολικά της Σομαλίας στις 5 Δεκεμβρίου. Το πλοίο μετέφερε εμπορεύματα από την Σιγκαπούρη στην Ευρώπη.
 
Ο πλοιοκτήτης Μοχαμάντ Σαχζαχάν δήλωσε ότι οι πειρατές άφησαν το πλοίο και απελευθέρωσαν το πλήρωμά του μετά από πολλές διαπραγματεύσεις.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε