Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συνέλαβαν αξιωματικό της αστυνομίας και δύο δημοσιογράφους για το σκάνδαλο υποκλοπών στη Βρετανία

Συνέλαβαν αξιωματικό της αστυνομίας και δύο δημοσιογράφους για το σκάνδαλο υποκλοπών στη Βρετανία
Ένας αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας και δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Sun του Ρούπερτ Μέρντοκ συνελήφθησαν σήμερα στη Βρετανία ως ύποπτοι για διαφθορά…
..στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί η βρετανική αστυνομία για δωροδοκίες αξιωματούχων και αστυνομικών με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών, όπως και υποκλοπές, που φέρεται ότι διέπραξαν εργαζόμενοι του ομίλου News Corp του Μέρντοκ.
 
Η έρευνα αυτή έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη περισσότερων από 80 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο Άντι Κόλσον, πρώην επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, και η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια της News International, που είναι θυγατρική του ομίλου News Corp του Μέρντοκ.
 
Ένας 39χρονος αξιωματικός της αστυνομίας του Ουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του, ενώ ένας 51χρονος δημοσιογράφος συνελήφθη στην πόλη του Μπρίστολ και ένας άλλος 32χρονος δημοσιογράφος στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Οι δύο δημοσιογράφοι εργάζονται για την Sun, δήλωσε εκπρόσωπος της News International.
 
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν πληροφοριών που συνέλεξε η Επιτροπή Διαχειριστικών Κανόνων του ομίλου News Corp, η οποία συστάθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στη Βρετανία.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο “σκαμνί” 6 κατηγορούμενοι για τις υποκλοπές – Κόσμος

Χειροπέδες και σε άλλο δημοσιογράφο για τις υποκλοπές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε