Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνέλαβαν παπαγάλο – “τσιλιαδόρο” στην Κολομβία!

 Ο Λορέντζο ήταν μέλος κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών

«Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα». Αυτή την ατάκα – σινιάλο είχε μάθει να φωνάζει ο παπαγάλος – dealer στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας. Ο Λορέντζο βοηθούσε εμπόρους ναρκωτικών και κλέφτες να ξεφύγουν κατά τη διάρκεια επιδρομής της Κολομβιανής Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας Ελ Εράλντο, 300 αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών έμειναν έκπληκτοι όταν συνειδητοποίησαν τον ρόλο του παπαγάλου σε μια επιχείρηση – σκούπα που οργάνωσαν σε ένα σπίτι της περιοχής, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο έμποροι ναρκωτικών και διαρρήκτες.
 
Μόλις οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο μέσα στο κρυσφήγετο των εμπόρων άκουσαν μια φωνή που επαναλάμβανε την φράση “Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα”. Η φωνή ήταν του Λορένζο, ενός παπαγάλου που τον είχαν εκπαιδεύσει για να ενημερώνει τους κακοποιούς όταν έφταναν οι αρχές. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι είχαν προλάβει να διαφύγουν.
 
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το πουλί και το παρέδωσαν σε μια οργάνωση προστασίας των ζώων. Κατάφεραν επίσης να συλλάβουν τέσσερα άτομα ενώ μέσα στο σπίτι βρήκαν 250 μαχαίρια και 1000 δόσεις μαριχουάνας.
 
Ο αξιωματικός Εντουές Μουνιός, που συμμετείχε στην επιδρομή, είπε στην εφημερίδα ότι ο παπαγάλος ακόμη και μέσα στο περιπολικό που τον απομάκρυνε από το σπίτι συνέχιζε να φωνάζει «Τρέξε, τρέξε». Στους ρεπόρτερ τηλεοπτικών καναλιών που τον επισκέφθηκαν στο κτηνιατρικό κέντρο όπου φιλοξενείται και τον ρώτησαν τι έλεγε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, ο Λορένζο απάντησε στερεότυπα: «Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε