Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συνέλαβαν ύποπτο για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια

Η δολοφονία της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια σόκαρε όλη τη Ρωσία. Την Τρίτη έγινε γνωστό πως ο ύποπτος για το θάνατό της, Ρουστάμ Μαχμούντοφ, συνελήφθη στην Τσετσενία.

«Ο Ρουστάμ Ρουσλάνοβιτς, ο μεγαλύτερος από τους αδελφούς Μαχμούντοφ, συνελήφθη την νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Ατσκόι-Μαρτάν στο δυτικό Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, στην κατοικία των γονιών του», δήλωσε ο δικηγόρος του αδελφού του, Σαϊντάχμετ Αρσαμερζάγεφ.

Ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ καταζητούνταν εδώ και χρόνια για το φόνο της αντιπολιτευόμενης δημοσιογράφου, το 2006 μπροστά από την πολυκατοικία της.

Οι αδελφοί του, ο Ιμπραγκίμ και ο Τζαμπράιλ, εξακολουθούν να θεωρούνται συνεργοί του από τους ανακριτές, αν και απαλλάχθηκαν το 2009 ελλείψει αποδείξεων.

Η Άννα Πολιτκόφσκαγια ήταν μία από τις πολύ λίγες δημοσιογράφους στη Ρωσία που κατήγγελλαν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία και επέκριναν ανοικτά τις καταχρήσεις του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρώην προέδρου (2000-2008) και νυν πρωθυπουργού της Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε