Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνέλαβε 2 δημοσιογράφους η Scotland Yard για δωροδοκία αστυνομικών

Συνέλαβε 2 δημοσιογράφους η Scotland Yard για δωροδοκία αστυνομικών

 Δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο έρευνας για τη δωροδοκία αστυνομικών από δημοσιογράφους που ψάχνουν για πληροφορίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία περιορίστηκε στη δήλωση ότι συνέλαβε στο σπίτι του έναν 37χρονο και επίσης στην κατοικία του έναν 34χρονο άνδρα. Ο όμιλος Trinity Mirror –στον οποίο ανήκουν πολλές ταμπλόιντ ανταγωνίστριες της News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ, η οποία έκλεισε μετά το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές– παραδέχτηκε λίγο αργότερα ότι ένας από τους δημοσιογράφους του συνελήφθη.

“Ενημερωθήκαμε από την αστυνομία ότι ο Τζάστιν Πένροουζ συνελήφθη σήμερα το πρωί ως ύποπτος για δωροδοκία δημόσιων λειτουργών”, δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου Trinity Mirror. “Συνεργαζόμαστε απολύτως με την αστυνομία”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τζάστιν Πένροουζ, ο οποίος δουλεύει στην Sunday Mirror από το 2004 και είναι αστυνομικός συντάκτης, κατέθεσε το Μάρτιο ενώπιον της Επιτροπής Λέβισον, η οποία συστάθηκε από την κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών στην News of the World.

Ο άλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σήμερα εργάζεται για τον όμιλο Northern and Shell, στον οποίο ανήκει κυρίως η Daily Star Sunday, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Τομ Σάβατζ, αναπληρωτή αρχισυντάκτη της Daily Star Sunday.

Εξάλλου η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε σήμερα σε έρευνες σε “δύο χώρους εργασίας” στο Λονδίνο. Πρόκειται, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, γι’ αυτούς των δύο ομίλων, Trinity Mirror και Northern and Shell.

Οι σημερινές συλλήψεις ανεβάζουν σε 41 τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί η Σκότλαντ Γιαρντ για τη δωροδοκία αστυνομικών από δημοσιογράφους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε