Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συνελήφθη Αυστριακός για την κρίση στην Κριμαία

Συνελήφθη Αυστριακός για την κρίση στην Κριμαία

Ένας Αυστριακός, ύποπτος για εγκλήματα πολέμου στη σύγκρουση μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, συνελήφθη σήμερα στην Πολωνία, ανακοίνωσαν πολωνοί συνοριακοί φρουροί.

Ο 25χρονος Αυστριακός κατηγορείται ότι “σκότωσε στρατιώτες που μετείχαν στις μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, οι οποίοι είχαν ήδη παραδοθεί ή ότι σκότωσε πολίτες”, δήλωσε εκπρόσωπος της αυστριακής εισαγγελίας.

Η εισαγγελία υπογράμμισε ότι ο άνδρας, για τον οποίο εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για “εγκλήματα πολέμου” πριν από λίγες εβδομάδες, θα λογοδοτήσει για πράξεις που διαπράχθηκαν όταν αυτός υποτίθεται ότι πολεμούσε στο πλευρό της “ουκρανικής πλευράς” κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Ο Αυστριακός που καταζητείτο από τη δικαιοσύνη της χώρας του, “είναι ύποπτος για συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία και για τον φόνο τραυματιών και αιχμαλώτων, ενώ ο ίδιος μετείχε σε οργάνωση που λάμβανε μέρος στις μάχες”, σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνοριακών φρουρών.

Ο Αυστριακός συνελήφθη στο συνοριακό φυλάκιο της πόλης Ντόροχουσκ στην ανατολική Πολωνία, την οποία ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει για την Ουκρανία.

Ο Ντάριους Σιενίτσκι, εκπρόσωπος των πολωνών συνοριακών φρουρών, αρχικά είχε αναφέρει ότι ο ύποπτος “ήταν μέλος αυτονομιστικής οργάνωσης”. Η διαδικασία έκδοσής του στην Αυστρία έχει ξεκινήσει.

Η σύγκρουση μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων ανταρτών έχει προκαλέσει τον θάνατο 10.000 και πλέον ανθρώπων από τότε που ξέσπασε, τον Απρίλιο του 2014. Παρά το γεγονός ότι οι βιαιότητες μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά την υπογραφή αρκετών εκεχειριών, η εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε