Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους των καρτέλ ναρκωτικών

Η συμμορία του Βαλντές προσπαθεί να ελέγξει τους δρόμους διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή του Ακαπούλκο.

Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε τον θεωρούμενο ως διάδοχο του βαρώνου των ναρκωτικών, Έντγκαρ “Λα Μπάρμπι” Βαλντές, του οποίου η συμμορία πιστεύεται ότι ευθύνεται για το κύμα βίας που σαρώνει ορισμένα τμήματα της χώρας.

Ο Κάρλος “Κάου-μπόι” Μοντεμαγιόρ συνελήφθη χθες σε πολυτελή περιοχή της Πόλης του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία. Ο 38χρονος Μοντεμαγιόρ, που είναι κουνιάδος του Βαλντές, πιστεύεται ότι ανέλαβε τον έλεγχο της συμμορίας του Βαλντές όταν εκείνος συνελήφθη τον Αύγουστο.

Η συμμορία του Βαλντές προσπαθεί να ελέγξει τους δρόμους διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή του Ακαπούλκο και θεωρείται υπεύθυνη για το κύμα βίας στην πολιτεία Μορέλος.

“Αυτή η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών με την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, αμέσως μετά τη σύλληψη του Έντγκαρ Βαλντες”, ανακοίνωσε η μεξικανική αστυνομία.

Ο Βαλντές είναι αμερικανός πολίτης, Τεξανός συγκεκριμένα και η σύλληψή του είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των μεξικανικών αρχών ασφαλείας αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, εξαπέλυσε ευρεία επιχείρηση για την αντιμετώπιση των καρτέλ που ελέγχουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε