Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συνελήφθη η μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες

Συνελήφθη η μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες

Η Κουβανή αντιφρονούσα μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες συνελήφθη στο Μπαγιάμο, στην ανατολική Κούβα, όπου είχε μεταβεί για να τη δίκη του νεαρού ισπανού πολιτικού Άνχελ Καρομέρο, όπως ανέφεραν σήμερα ιστολόγοι που πρόσκεινται στις κουβανικές αρχές.

«Η φιλοαμερικανή μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες συνελήφθη στο Μπαγιάμο όπου είχε μεταβεί για να προκαλέσει και να στήσει ένα σόου για τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να διαταράξει τη διεξαγωγή της δίκης», αναφέρει ο μπλόγκερ Γιοάντρι Φοντάνα, ο οποίος μεταδίδει συχνά πληροφορίες από τις κουβανικές αρχές.

Ένας δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου του Μπαγιάμο, ο Γκαρσία Γκινάρτε, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι η Σάντσες «μετέβη στο Μπαγιάμο για να προκαλέσει και να διαταράξει τη διεξαγωγή της δίκης. Συνελήφθη από τις τοπικές αρχές».

Σύμφωνα με τις δύο αυτές πηγές η Γιοάνι Σάντσες συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της, τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ που «είχε λάβει εντολές από τους Αμερικανούς να επηρεάσει τη διεξαγωγή της δίκης», σύμφωνα με τον Γκαρσία Γκινάρτε.

Ο Άνχελ Καρομέρο, 27 ετών και ηγέτης της νεολαίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στις 22 Ιουλίου, ο Καρομέρο οδηγούσε ένα αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα από το οποίο έχασε τη ζωή του ο γνωστός Κουβανός αντιφρονών Οσβάλντο Πάγια, 60 ετών, καθώς και ένας ακόμη Κουβανός, ο Χάρολντ Κεπέρο, 31 ετών.

Η δίκη του Καρομέρο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Από τη δίκη θα απουσιάζει ο σουηδός Γενς Άρον Μόντιγκ, 27 ετών πρόεδρος της χριστιανοδημοκρατικής νεολαίας της χώρας του, που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο, αλλά έλαβε την άδεια να επιστρέψει στην πατρίδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοπυρπολήθηκε η μητέρα διάσημης μπλόγκερ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε