Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συνελήφθη η Ρεμπέκα Μπρουκς

REUTERS
Συνελήφθη η Ρεμπέκα Μπρουκς πρώην γενική διευθύντρια του ομίλου News International του Μέρντοκ.
Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα την Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην γενική διευθύντρια της News International θυγατρικής εταιρείας στη Βρετανία της News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
 
Νωρίτερα η Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει ότι συνέλαβε μία 43χρονη γυναίκα στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε η εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World, όμως δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της.
 
Η Μπρουκς, 43 ετών, παραιτήθηκε την Παρασκευή από τη θέση της γενικής διευθύντριας της News International εξαιτίας του σκανδάλου υποκλοπών το οποίο σημειώθηκε την περίοδο που διευθύντρια της News of the World ήταν η ίδια.
 
Την ίδια ώρα ξεσπαθώνει κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ. Μιλώντας στην εφημερίδα Observer, ο Μίλιμπαντ δεν διστάζει να προτείνει τη «διάλυση» της αυτοκρατορίας του, εκτιμώντας ότι τόση συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια ενός και μόνο επιχειρηματία είναι επικίνδυνη.
 
«Θεωρώ ότι πρέπει να επανεξετάσουμε με προσοχή το γεγονός ότι ένα άτομο μπορεί να ελέγχει πάνω από το 20% της αγοράς του Τύπου.
 
» Αυτού του είδους η συγκέντρωση εξουσίας είναι αληθινά επικίνδυνη» εκτίμησε.
 
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η «αιμορραγία» στελεχών από τον Όμιλιο. Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Ρεμπέκα Μπρουκς, ο Μέρντοχ δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα -αυτή τη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Ο Λες Χίντον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Dow Jones & Co., που εκδίδει τη Wall Street Journal, παραιτήθηκε υπό το βάρος επικρίσεων για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
 
Ο Αμερικανο-αυστραλός μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη αυτή, ενώ με επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες ζητά δημοσίως συγγνώμη.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε