Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνελήφθη ο “Ελ Γκράντε”

Ο Σέρχιο Βιγιαρεάλ κατά την σύλληψη του. ΦΩΤΟ REUTERS
Ένα κορυφαίο στέλεχος του καρτέλ λαθρεμπορίου ναρκωτικών συνελήφθη τελικά τα χαράματα. Είναι από τους πλεον καταζητούμενους ανθρώπους στο Μεξικό.
 

Συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στο Μεξικό, ο Σέρχιο Βιγιαρεάλ, γνωστός ως “Ελ Γκράντε”, που ήταν κορυφαίο στέλεχος του καρτέλ λαθρεμπορίου ναρκωτικών Μπελτράν Λέιβα, δήλωσε πηγή των μεξικανών πεζοναυτών.
 
“Ο Σέρχιο Βιγιαρεάλ ‘Ελ Γκράντε’ συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη άτομα. Συνελήφθησαν στην πόλη Πουέμπλα (στο κεντρικό Μεξικό) σε μια επιχείρηση που έγινε χωρίς τη χρήση βίας”, διευκρίνισε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
 
Ο Βιγιαρεάλ και ο Έκτορ Μπελτράν Λέιβα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο έναν “πόλεμο των συμμοριών” από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι για τον έλεγχο του καρτέλ λαθρεμπορίου ναρκωτικών των αδελφών Μπελτράν Λέιβα. Ο δεδηλωμένος εχθρός τους, ο γνωστός λαθρέμπορος ναρκωτικών Έντγκαρ Βάλντες, γνωστός ως “Λα Μπάρμπι”, συνελήφθη από τις δυνάμεις της τάξης στις 30 Αυγούστου.
 

Η ηγεσία του συγκεκριμένου καρτέλ δείχνει να είναι σε αποδιοργάνωση με τους θανάτους και τις συλλήψεις τόσο πολλών ηγετικών στελεχών του, τους τελευταίους μήνες.

Περισσότεροι από 28000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό από τότε που ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ξεκίνησε την εκστρατεία για την καταστολή των καρτέλ το 2006. Όμως ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούν να υπερηφανεύονται για τις επιτυχίες τους εναντίον της συγκεκριμένης συμμορίας, άλλα καρτέλ ναρκωτικών έχουν καλές ρίζες στην χώρα και χρησιμοποιούν βία για να ελέγχουν τις διόδους του λαθρεμπορίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, μία άλλη επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο Βόρειο Μεξικό, οδήγησε στην ανακάλυψη ενός οπλοστασίου, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν δεκάδες όπλα και 90 χειροβομβίδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε