Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συνελήφθη ο φερόμενος εγκέφαλος των επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη

Αυτός ο άνθρωπος κατηγορείται ότι σχεδίασε την επίθεση με βόμβα κατά της αστυνομίας που σημειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας ο φερόμενος εγκέφαλος δύο αιματηρών επιθέσεων που σημειώθηκαν φέτος στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει μία κουρδική οργάνωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

Αυτός ο άνθρωπος κατηγορείται ότι σχεδίασε την επίθεση με βόμβα κατά της αστυνομίας που σημειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και στην οποία είχε σκοτωθεί ο βομβιστής αυτοκτονίας, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 32 άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Ο άνδρας, που συνελήφθη την Τρίτη, φέρεται επίσης ότι υποκίνησε ακόμα μία επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο κατά ενός λεωφορείου που μετέφερε στρατιώτες σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης προκαλώντας το θάνατο 6 ανθρώπων, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις είχαν αναλάβει τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν (TAK), μία οργάνωση το όνομα της οποίας, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, χρησιμοποιεί το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) όταν πραγματοποιεί επιθέσεις που μπορεί να προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης, κυρίως όταν χάνουν τη ζωή τους άμαχοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε