Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνελήφθησαν γιατί έπαιζαν σε βιντεοκλίπ υβριστικό για την αστυνομία

Συνελήφθησαν γιατί έπαιζαν σε βιντεοκλίπ υβριστικό για την αστυνομία

Δύο νεαροί Τυνήσιοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, τέθηκαν υπό κράτηση για εξύβριση και απειλές κατά των δυνάμεων της τάξης, έπειτα από την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός ραπ βιντεοκλίπ με επιθετικό περιεχόμενο κατά της αστυνομίας.

Το υπουργείο τονίζει στην ανακοίνωσή του πως «το βιντεοκλίπ που αναρτήθηκε στο YouTube με τίτλο ‘οι αστυνομικοί είναι σκυλιά’ περιλαμβάνει εκφράσεις και χειρονομίες που αντιτίθενται στην ηθική, είναι προσβλητικές και απειλητικές απέναντι στις δυνάμεις της τάξης και τους δικαστές».

«Μία αστυνομική έρευνα κατέστησε δυνατή την ταυτοποίηση των συνολικά οκτώ συμμετεχόντων στην προετοιμασία και τη δημοσίευση του βιντεοκλίπ. Την Κυριακή στις 10 Μαρτίου δύο εξ αυτών, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν», προσέθεσε η ίδια πηγή.

Δικαστήριο του Μπεν Άρους (προάστιο της Τύνιδας) διέταξε την προσωρινή τους κράτηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα τυνησιακά μέσα ενημέρωσης, οι δύο συλληφθέντες είναι ο μοντέρ και μία από τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην παραγωγή. Ο Τυνήσιος ράπερ Weld El 15 καταζητείται.

Στο εν λόγω βιντεοκλίπ, ο τραγουδιστής ερμηνεύει στίχους όπως «Αστυνόμοι, δικηγόροι, ήλθα να σας πω ένα πράγμα, είστε όλοι σκυλιά», ή «θα σφάξω έναν αστυνομικό στη θέση του αρνιού», ή «δώστε μου ένα περίστροφο, θα τους πυροβολήσω».

Σύμφωνα με τον Άντελ Ριάχι, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, οι νέοι που συνελήφθησαν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση και στάση κατά δημοσίων λειτουργών, που επισύρουν ποινές έως και 5ετούς κάθειρξης.

Οι Τυνήσιοι καλλιτέχνες καταγγέλλουν συχνά τις πιέσεις που τους ασκεί η αστυνομία και κατηγορούν την, ελεγχόμενη από τους ισλαμιστές του κόμματος Ενάχντα, κυβέρνηση ότι θέλει να περιστείλει την ελευθερία έκφρασης, επικαλούμενη την «προσβολή της ηθικής» και των «οσίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιός χορεύει καλύτερα από τον κύριο με το μικροσκοπικό μαγιό; – ΒΙΝΤΕΟ

 

Πως εξηγεί η αστυνομία τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή χθες στο Σύνταγμα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Παιδάκι βλέπει στο σκοτάδι με μάτια που λαμπυρίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Άγριο ξύλο των ΜΑΤ σε διαδηλωτή των Αγανακτισμένων – Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε