Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνεργάτης Μέρκελ προς Ιταλούς: Κάντε κυβέρνηση, δεν είστε Ελλάδα!

Συνεργάτης Μέρκελ προς Ιταλούς: Κάντε κυβέρνηση, δεν είστε Ελλάδα!

Οι Γερμανοί φημίζονται για την ευθύτητα –που φτάνει στα όρια της ωμότητας- και ο Φίλιπ Μίσφελντερ, του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, φρόντισε να το επιβεβαιώσει, καλώντας τους Ιταλούς να σχηματίσουν κυβέρνηση για να μη γίνουν Ελλάδα!

Ποιος είναι ο Φίλιπ Μίσφελντερ είπατε; Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολίτης στο κόμμα CDU της Άνγκελα Μέρκελ. «Ιταλοί, δεν είστε Ελλάδα, είστε μέλος της G8, βασικό μέλος της νομισματικής ένωσης, η ευρωζώνη δε μπορεί να επιτρέψει σενάριο τύπου Ελλάδας με νέες εκλογές, θα είναι παράθυρο αστάθειας» είπε ο Γερμανός αξιωματούχος στην εφημερίδα Repubblica.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε επέλεξε μια πιο ήπια προσέγγιση. Ευχήθηκε η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή κυβέρνηση για να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης.

«Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση… Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

«Η Ιταλία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για την επιτυχή επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Για τον λόγο αυτόν υπολογίζουμε στο γεγονός ότι η πολιτική της σταθεροποίησης και των μεταρρυθμίσεων θα συνεχισθούν με συνεπή τρόπο από την επόμενη ιταλική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος τον Ουκρανό ομόλογό του Λεονίντ Κογιάρα.

«Όταν πρόκειται για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος…είναι σημαντικό ο καθένας να γνωρίζει τις ευθύνες του απέναντι στο σύνολο», πρόσθεσε.

Θα μπορούσα να φανταστώ ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τα μεταρρυθμιστικά κόμματα στις ιταλικές εκλογές είπε από την πλευρά του ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ και πρόσθεσε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Εξαιρετικά ανήσυχη μετά τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, η Ισπανία φοβάται μετάδοση της νευρικότητας στις αγορές και ελπίζει ότι δεν θα διαρκέσει πολύ. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο δήλωσε ότι υπάρχει η αίσθηση «ακραίας ανησυχίας» για πιθανές κινήσεις στα σπρεντ των ομολόγων ως αντίδραση στα εκλογικά αποτελέσματα.

«Είναι ένα άλμα στο πουθενά που δεν είναι θετικό ούτε για την Ιταλία ούτε για την Ευρώπη», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους στο περιθώριο διάσκεψης στη Μαδρίτη.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μετάδοση της νευρικότητας στις αγορές, αλλά ότι ελπίζει ότι δεν θα διαρκέσει πολύ.
«Ο,τι είναι καλό για την Ιταλία, είναι καλό για την Ισπανία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος πως η πολιτική βούληση για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση θα πρυτανεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ιφιγένεια» ο Μπερλουσκόνι: Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τον Μπερσάνι

Ο βίος και η πολιτεία του Μπέπε Γκρίλο – Λαϊκιστής ή γνήσιος εκφραστής της λαϊκής οργής;

Σεισμός στην Ευρώπη, ακυβερνησία και νέες εκλογές στην Ιταλία!

Καταποντίζονται τα χρηματιστήρια και το ευρώ και εκτοξεύονται τα spreads από το φόβο ακυβερνησίας στην Ιταλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε