Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Συνεργάτης του Μπερλουσκόνι συμφωνεί με τον μακελάρη της Νορβηγίας

Ο Μποργκέζιο δήλωσε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα La Zanzara ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση βίας, στην οποία κατέφυγε ο Μπράιβικ, ούτε με την “αντι-παπική” στάση του προτεστάντη Νορβηγού.

Ένας συνεργάτης του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκάλεσε σάλο σήμερα, όταν χαρακτήρισε “εξαιρετικές” κάποιες από τις ιδέες του νορβηγού Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, του δράστη της διπλής επίθεσης στο Όσλο και το νησί Οτόγια που προκάλεσε το θάνατο 76 ανθρώπων.

Ο Μάριο Μποργκέζιο, ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά, του κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ότι συμφωνεί με την “αντίθεση του Μπράιβικ στο Ισλάμ και την κατηγορία του ότι η Ευρώπη παραδόθηκε προτού δώσει μάχη εναντίον του εξισλαμισμού της”.

Ο Μποργκέζιο δήλωσε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα La Zanzara ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση βίας, στην οποία κατέφυγε ο Μπράιβικ, ούτε με την “αντι-παπική” στάση του προτεστάντη Νορβηγού.

Όμως πρόσθεσε ότι “κάποιες από τις ιδέες (του Μπράιβικ) είναι καλές, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα εξαιρετικές”.

Η κεντροαριστερά αντιπολίτευση ζήτησε από τον Μποργκέζιο να παραιτηθεί από το ευρωκοινοβούλιο.

“Είναι ντροπή για όλους μας ότι ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος συνασπισμού προσπάθησε με τα σχόλιά του να δικαιολογήσει μία από τις πιο απεχθείς πράξεις τρομοκρατίας”, δήλωσαν οι ευρωβουλευτές Ντάβιντ Σασόλι του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Νικολό Ρινάλντι του κόμματος η Ιταλία των Αξιών.

Πάντως η Λέγκα του Βορρά πήρε της αποστάσεις της από τις δηλώσεις του Μποργκέζιο μέσω του υπουργού Αρμόδιου για την Απλούστευση των Νόμων Ρομπέρτο Καλντερόλι ο οποίος χαρακτήρισε τα σχόλιά του “παραλήρημα”.

Διαβάστε επίσης:

«Παράφρων» ο μακελάρης της Νορβηγίας σύμφωνα με τον δικηγόρο του – “Πόσους σκότωσα;” τον ρώτησε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε