Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζεται η άντληση πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ασταμάτητα συνεχίζεται η άντληση πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού αλλά μέχρι στιγμής έχει αντληθεί μόλις το 1/5 των 800.λίτρων που μολύνουν τη θάλασσα.

Το αργό πετρέλαιο απορροφάται μέσω ενός σωλήνα με διάμετρο δέκα εκατοστών, ο οποίος τοποθετείται σε βάθος 1.500 μέτρων. Το πετρέλαιο που αντλείται τοποθετείται έπειτα μέσα σε ένα πλοίο. Ο σωλήνας βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και περισσότερες από 24 ώρες και αντλεί μέχρι και 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου (περίπου 160.000 λίτρα) την ημέρα.

Σύμφωνα με τον Ντουγκ Σατλς, υπεύθυνο της ΒΡ, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, αν και η ποσότητα που έχει αντληθεί είναι μόνο το ένα πέμπτο των 800.000 λίτρων. «Υπάρχει ακόμη πολύ πετρέλαιο. Αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα που αντλούμε κατά τις επόμενες 24 ώρες», ανέφερε ο αξιωματούχος της πετρελαϊκής εταιρείας.

Η BP ελπίζει να ενισχύσει περαιτέρω το σύστημα αυτό με άλλες λύσεις από το τέλος της εβδομάδας. Η εταιρία τονίζει ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει εντελώς τη διαρροή από την κατεστραμμένη πετρελαιοπηγή αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε