Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνεχίζεται η έρευνα για την επίθεση στον ιδρυτή της WikiLeaks

REUTERS

Η σουηδική δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνα σχετικά με την κατηγορία για επίθεση εις βάρος του Τζούλιαν Ασάνγκε, του ιδρυτή της ιστοσελίδας WikiLeaks, που εξειδικεύεται στην δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων.

“Η έρευνα σχετικά με την επίθεση είναι ανοιχτή. Η αρμόδια εισαγγελία θα αποφασίσει αργότερα, αλλά όχι απόψε το βράδυ”, δήλωσε η Καρίν Ροσάντερ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας Εύα Φινέ ακύρωσε το ένταλμα σύλληψης του κ. Ασάνγκε για την κατηγορία του βιασμού. Σύμφωνα όμως με την κ. Ροσάντερ η έρευνα για την υπόθεση της επίθεσης, κάτι λιγότερο σημαντικό από έναν βιασμό, συνεχίζεται.

Το πρωί είχε ανακοινωθεί ότι ο Τ. Ασάνγκε ήταν ύποπτος για τον βιασμό και την επίθεση εναντίον μιας γυναίκας. Εκπρόσωπος της εισαγελλίας είχε δηλώσει ότι: «Ο Τζούλιαν Ασάνγκε καταζητείται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, η μία να είναι κατηγορία για βιασμό».

 
Σύμφωνα με το σουηδικό περιοδικό Expressen, ο 39χρονος Αυστραλός Ασάνγκε, που την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στη Σουηδία, καταζητείται επίσης για επίθεση εναντίον μίας γυναίκας.
 
Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη, ο ιδρυτής της WikiLeaks είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δημοσιεύσει περίπου 15.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε