Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία

‘Αμαχοι αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν την ώρα που οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου βρίσκονται στη χώρα.

Δεκαοκτώ μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με λιποτάκτες στην περιοχή Ντεράα, στη νότια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Τουλάχιστον 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν την αυγή στο Τζάσεμ όταν δεκάδες στρατιώτες του τακτικού στρατού λιποτάκτησαν παίρνοντας μαζί τους τα όπλα τους”, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του.

“Κατά την λιποταξία τους, πράκτορες της ασφάλειας του τμήματος του Τζάσεμ τους πυροβόλησαν και ακολούθησαν συγκρούσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας”, προσθέτει.

“Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν σε κυβερνητικό νοσοκομείο” και “οι πράκτορες της ασφάλειας συνέλαβαν περισσότερα από 100 άτομα από τους κατοίκους”, επισημαίνει.

Αλλα 5 άτομα, όλοι τους άμαχοι, βρήκαν το θάνατο απο τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας 20 και 28 ετών αντίστοιχα, σκοτώθηκαν στη συνοικία Κούσουρ στη Χάμα και άλλοι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στη Χομς.

Τα γεγονότα αυτά σημειώνονται την ώρα που οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου που έχουν μεταβεί στη Συρία για να κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης βρίσκονταν στις περιοχές Χομς, Ντεράα και Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση.

Διαβάστε

Αραβικός Σύνδεσμος: Να φύγουν οι ελεύθεροι σκοπευτές απο τη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε