Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην Ταϊλάνδη

Καπνοί συνεχίζουν να βγαίνουν από πολλά κτίρια στην Μπανγκόκ. ΦΩΤΟ REUTERS
Καπνοί συνεχίζουν να βγαίνουν από πολλά κτίρια στην Μπανγκόκ. ΦΩΤΟ REUTERS

 Πυροβολισμοί ακούγονται σε πολλές συνοικίες της Μπανγκόκ.Στρατιώτες πλησιάζουν παγόδα όπου βρίσκονται περίπου 2.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα.

 

Πυρά ακούγονται από το πρωί κοντά σε βουδιστικό ναό στο κέντρο του άτυπου “στρατοπέδου” των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, ενώ στρατιώτες προωθούνταν προς την παγόδα κατά μήκος των γραμμών του εναέριου τραίνου, ανέφεραν αυτόπτες.
 
Ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, προκαλώντας πανικό στο πλήθος των περίπου 2.000 ανθρώπων που παραμένουν συγκεντρωμένοι στο ναό, όπου έχουν αποτεθεί οι σοροί των έξι ανθρώπων από τους συνολικά εννιά οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους χθες Τετάρτη.
 
Το πλήθος υποχώρησε στο ναό για να προστατευθεί, ενώ μια ομάδα στρατιωτών λάμβαναν θέσεις στις γραμμές του Skytrain και άλλοι προωθούνταν στην περιοχή.
 
Ο στρατός έκανε έφοδο στο αυτοσχέδιο στρατόπεδο των “κόκκινων πουκαμίσων” χθες Τετάρτη σε μια αιματηρή επιχείρηση που ανάγκασε ηγετικά στελέχη του κινήματος να παραδοθούν και να ζητήσουν από τους υποστηρικτές τους να διαλυθούν.
 
Φωτιές εξακολουθούσαν να καίνε στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, μετά από τις ταραχές και τους εμπρησμούς. Ο στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην διάρκεια της νύχτας.
 
Τουλάχιστον 81 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια, σύμφωνα με διασώστες του Κέντρου Άμεσης Παροχής Βοήθειας Εραουάν.
 
Παραμένει αβέβαιο, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, εάν οι ταραχές αποτελούν το τελικό ξέσπασμα της οργής των διαδηλωτών ή αν θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι αρχές ανακοίνωσαν αργά την Τετάρτη ότι πυρπολήθηκαν τουλάχιστον 27 κτίρια, περιλαμβανομένου του Central World, του δεύτερου μεγαλύτερου εμπορικού πολυκαταστήματος στην Ασία. Το κτίριο υπέστη τεράστιες ζημιές και μοιάζει ετοιμόρροπο. Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Μπανγκόκ είπε ότι το πρωί σήμερα εξακολουθούσαν να υπάρχουν 31 πυρκαγιές, περίπου οι μισές σε τράπεζες, αλλά και μια σε mall.
 
Μια πυρκαγιά αναφέρθηκε κοντά στο χρηματιστήριο χθες Τετάρτη. Η χρηματαγορά θα μείνει κλειστή σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι κλειστές θα παραμείνουν και όλες οι τράπεζες στη χώρα.
 
Στο ναό βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε