Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συνεχίζεται το θρίλερ με την ομηρία του 5χρονου στην Αλαμπάμα

Συνεχίζεται το θρίλερ με την ομηρία του 5χρονου στην Αλαμπάμα

Η κρίση ομηρίας στην Αλαμπάμα, όπου ένας άνδρας κρατά ένα αγόρι 5 ετών σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού του, εισήλθε σήμερα στην τέταρτη ημέρα της.

Ο 65χρονος Τζίμι Λι Ντάικς ανέβηκε σε ένα σχολικό λεωφορείο την Τρίτη και αφού σκότωσε τον οδηγό απήγαγε το 5χρονο παιδί. Έκτοτε παραμένει οχυρωμένος στο υπόγειο καταφύγιο. Το FBI βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του, όμως οι αξιωματούχοι αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες σχετικά.

«Αφήνουν τον χρόνο να περνά και προσπαθούν να τον κουράσουν», δήλωσε ο Τζέιμς Άρινγκτον, διοικητής της αστυνομίας του Πίνκαρντ της Αλαμπάμα, που είναι ενήμερος για την υπόθεση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το αγόρι αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης μόνο ως Ίθαν.

Ο Ντάικς ανέβηκε στο σχολικό λεωφορείο όταν αυτό σταμάτησε για να αποβιβαστούν μαθητές, σύμφωνα με το CNN. Φαίνεται ότι ο 65χρονος δράστης γνώριζε τον οδηγό, τον Τσαρλς Πόλαντ, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε αφήσει να ανέβει στο λεωφορείο.

Όμως την Τρίτη ο Ντάικς κρατούσε όπλο και επέμενε να του δώσουν ένα αγόρι 6 με 8 ετών. Ο Πόλαντ του έκλεισε το δρόμο κι έτσι τουλάχιστον 21 παιδιά κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο από την πίσω έξοδο κινδύνου, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Στη συνέχεια ο Ντάικς τον σκότωσε.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο Ντάικς γνώριζε τον Ίθαν.

Ο Ντάικς φέρεται να έχει σκάψει ένα καταφύγιο στο σπίτι του, στο οποίο στο παρελθόν έχει μείνει για διάστημα οκτώ ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει προμήθειες για αρκετές εβδομάδες.

Στο παιδί έχει δοθεί φαρμακευτική αγωγή μέσω ενός πλαστικού σωλήνα, με τον οποίο η αστυνομία επικοινωνεί με τον δράστη. Ο Ίθαν πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης το παιδί έχει ζητήσει και του έχουν δοθεί ξυλομπογιές και χαρτί, όπως ανέφερε το CNN, ενώ η αστυνομία επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχει τραυματιστεί.

Ο Ντάικς, βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ και πρώην οδηγός φορτηγού, θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί την Τετάρτη ενώπιον δικαστηρίου καθώς κατηγορείται ότι τράβηξε όπλο εναντίον των γειτόνων του με τους οποίους είχε διαφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Σοκ στην Αλαμπάμα: Σκότωσε τον οδηγό σχολικού και απήγαγε 6χρονο!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε