Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των μουσουλμάνων για την αμερικανική ταινία

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των μουσουλμάνων για την αμερικανική ταινία

Η πακιστανική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών που κατευθυνόταν προς το αμερικανικο προξενείο στο Καράτσι για να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας πρόσθεσε ότι 20 φοιτητές συνελήφθησαν στη διαδήλωση αυτή που πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση μιας θρησκευτικής οργάνωσης.

Νωρίτερα σήμερα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη δύο τραυματίστηκαν στη συνοικία του Άπερ Ντιρ της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Εξάλλου στη Τζακάρτα συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στη διάρκεια νέων κινητοποιήσεων κατά της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».

Οι διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αντλιών νερού και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος των περίπου 700 ανθρώπων.

Διαδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα την Παρασκευή και το Σάββατο, όμως μέχρι στιγμής οι κινητοποιήσεις στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου, ήταν ειρηνικές.

Τέλος, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν σήμερα την πρεσβεία τους στην Μπανγκόκ, «όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι» αναμένεται να διαδηλώσουν κατά της αντιισλαμικής ταινίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει ανεβάσει στον ιστότοπό της η πρεσβεία.

Η πρεσβεία θα κλείσει το μεσημέρι και το μη απαραίτητο προσωπικό θα επιστρέψει σπίτι του, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «ο αυξημένος αριθμός των διαδηλωτών κινδυνεύει να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία στην περιοχή».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι δεν έχει υπάρξει καμία συγκεκριμένη απειλή εναντίον των αμερικανών πολιτών, οι οποίοι καλούνται όμως να είναι προσεκτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο Μωάμεθ ήταν νεκρόφιλος, ομοφυλόφιλος και παιδεραστής”

Αυτός είναι ο άνθρωπος που ξεσήκωσε όλο τον Αραβικό κόσμο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε