Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζουν οι Γερμανοί τις απεργίες ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις

Συνεχίζουν οι Γερμανοί τις απεργίες ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στη γερμανική βιομηχανία συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας που είχε κηρύξει για σήμερα το πρωί το ισχυρό εργατικό συνδικάτο του μεταλλουργικού τομέα IG Metall, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Νέες στάσεις εργασίες είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα και το βράδυ, όπως επισημαίνει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Συνολικά, από το Σαββατοκύριακο οπότε ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, το IG Metall έχει καταμετρήσει 36.000 συμμετέχοντες.

Οι σημερινές στάσεις εργασίες επηρέασαν μεγάλες εταιρείες σε όλη τη χώρα, όπως η Bosch, η Mercedes, η Volkswagen και MAN.

Το IG Metall και οι εργοδότες βρίσκονται στον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στον μεταλλουργικό τομέα, στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γερμανία.

Το συνδικάτο απέρριψε στα μέσα του μήνα την πρόταση των εργοδοτών για αυξήσεις 3% σε περίοδο 14 μηνών και αντιπροτείνει αυξήσεις 6,5%.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται ταυτόχρονα σε πολλά κρατίδια και αποτελούν μία κρίσιμη δοκιμή και για πολλούς άλλους τομείς της γερμανικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινούν πάλι απεργίες οι Γερμανοί απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε