Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι μέσω Σκοπίων

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι μέσω Σκοπίων

  Μετά τις συνεχείς παραβιάσεις, τις “κρουαζιέρες” των τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, οι Τούρκοι συνεχίζουν να πιέζουν την Αθήνα μέσω των Σκοπίων.

Τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ.

«Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της και υποστηρίζει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα », δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου σήμερα, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), όπου επισκέφθηκε τον τόπο στον οποίο πέρασε ένα μέρος των μαθητικών του χρόνων ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο κ.Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιθυμεί όλες οι χώρες των Βαλκανιών να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. 

Ο κ.Νταβούτογλου επισκέφθηκε σήμερα και την πόλη Οχρίδα όπου εγκαινίασε επίτιμο Προξενείο της Τουρκίας. Ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί αύριο στα Σκόπια με τον κ. Μιλόσοσκι, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις συναντήσεις του κ. Νταβούτογλου με αξιωματούχους της ΠΓΔΜ θα συζητηθούν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, η ενταξιακή πορεία των δύο χωρών στην ΕΕ, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε