Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύνταξη στα 66 από το 2016 στην Βρετανία

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο αντιπρόεδρος Νικ Κλέγκ απαντούν στις ερωτήσεις πολιτών στο στούντιο του BBC. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο αντιπρόεδρος Νικ Κλέγκ απαντούν στις ερωτήσεις πολιτών στο στούντιο του BBC. ΦΩΤΟ REUTERS
Το νέο συνταξιοδοτικό στην Βρετανία έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Αφήνει παραθυράκι στους επόμενους υπουργούς να αυξήσουν το όριο στα 70 χρόνια!

 

Η βρετανική κυβέρνηση επιταχύνει τα σχέδια της για αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στους άνδρες που θα φτάνει τα 66 χρόνια. Και μάλιστα όπως όλα δείχνουν αυτό θα ισχύσει από το 2016.
“Θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε” λένε χαρακτηριστικά τα περισσότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
 
Μάλιστα το νέο ασφαλιστικό φαίνεται πως δίνει την ευχέρεια στους υπουργούς να αυξήσουν τις επόμενες δεκαετίες τα όρια ηλικία που θα φτάσουν τα 70 έτη ηλικίας!
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλέγκ είπε ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ενώ έτσι ο νόμος θα σταματήσει να ρίχνει τους ανθρώπους “στα παλιοσίδερα” όπως είπε χαρακτηριστικά. “Οι άνθρωποι έχουν την δύναμη και το κουράγιο να δουλέψουν ακόμη δύο με τρία χρόνια παραπάνω αυξάνοντας έτσι και τα έσοδα τους, ενώ θα αναζωογονήσει και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν πρόβλημα” είπε ο Νικ Κλέγκ.
 
Μάλιστα στα σχέδια της νέας κυβέρνησης είναι να φτάσει τα όρια ηλικίας στα 66 και στις γυναίκες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε