Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνταξιούχος με καταθέσεις 4 εκατ. εύρω στην Ελβετία!

Αν και αρχικά «δεν ήξερε, δε γνώριζε» τίποτα για το… φόνο, τελικά ομολόγησε και πλήρωσε και τους φόρους!

Ο συνταξιούχος πιάστηκε στη… φάκα της εφορίας της Πάρμα να δηλώνει ετήσιο εισόδια 56.000 ευρώ στην Ιταλία, αλλά στην Ελβετία να έχει περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

“Δε γνώριζα ότι στην Ελβετία υπήρχαν στο όνομά μου τραπεζικοί λογαριασμοί”, είπε αρχικά ο συνταξιούχος αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Γιατί τα στοιχεία των φορολογικών αρχών υπήρξαν τόσο αναλυτικά, που αναγκάστηκε και να ομολογήσει και να πληρώσει.

Οι αρχές εισέπραξαν, ως φόρο καταθέσεων και ως φορολογικό πρόστιμο, συνολικώς περίπου 800 χιλιάδων ευρώ (420 χιλιάδες ευρώ και 360 χιλιάδες ευρώ, αντίστοιχα).

Η εφορία έφτασε στα ίχνη του μετά από πληροφορίες της αστυνομίας και κατάφερε να αποκαλύψει πολλές διαδρομές κεφαλαίων του ίδιου συνταξιούχου προς την Ελβετία, ήδη από το 2002. Προκύπτει ότι, ενίοτε, σε δικούς του λογαριασμούς κατέθεταν διάφορα ποσά αρκετοί συγγενείς του.

Όπως ορίζεται στη νέα ιταλική νομοθεσία, όλα τα κεφάλαια Ιταλών πολιτών σε κράτη με ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, μέχρις απόδειξης του εναντίου, θεωρούνται “εισοδήματα, για τα οποία έγινε φοροδιαφυγή”.

Οι φορολογικές απάτες και η φοροδιαφυγή θεωρούνται ενδημικά φαινόμενα στην Ιταλία. Σύμφωνα με ειδικούς, ποσά ίσα με το 8% του ΑΕΠ διακινούνται, ετησίως, αποκλειστικά στο χώρο της παραοικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμβαίνουν κι αλλού: πάνω από το 60% η φοροδιαφυγή και στην Ιταλία

Και στην Ιταλία φταίει η φοροδιαφυγή – Εκστρατεία για την πάταξή της

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε