Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συντριβή αεροσκάφους: Η “ακτινογραφία” της μοιραίας εταιρείας! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτό twitter / @flightradar24
Φωτό twitter / @flightradar24

Η νέα αεροπορική τραγωδία έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο, αφού 224 ψυχές χάθηκαν μέσα σε μία στιγμή. Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο παρελθόν της εταιρείας, η οποία δυστυχώς έχει να επιδείξει ένα ακόμη δυστύχημα… Διαβάστε αναλυτικά την ιστορία της εταιρείας Kogalymavia.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από το τουριστικό πρακτορείο Brisco που δραστηριοποιείται κυρίως στην Τουρκία και την Αίγυπτο. Δυο χώρες που προτιμούν μαζικά οι Ρώσοι τουρίστες για τις διακοπές τους.

Η εταιρεία Kogalymavia, που λειτουργεί από το 2012 με την ονομασία Metrojet, ιδρύθηκε το 1993 με το όνομα Kolavia. Διαθέτει δύο αεροσκάφη Α320 και επτά Α321 και κατατάσσεται 19 στη Ρωσία όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρει, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των ρωσικών αρχών πολιτικής αεροπορίας.

Το 2010 ένα από τα αεροσκάφη της, ένα Tupolev 154 που είχε ναυλωθεί από την εταιρεία Taban πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μασχάντ του Ιράν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί από τους επιβάτες του.

Το Α321 που συνετρίβη σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 1997 για τη λιβανέζικη εταιρεία MEA. Κατόπιν πουλήθηκε στην Onur Air, στη Saudi Arabian Airlines, επανήλθε στην κατοχή της Onur Air και πετούσε για την Kogalymavia από το 2012.

Στο Πουλκοβο σήμερα, πολλοί επιβάτες κατηγορούσαν την εταιρεία, όπως μια γυναίκα που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αίγυπτο. “Δεν ξέρουμε ποιο αεροπλάνο θα έχουμε… Αν είναι της Kogalymavia, δεν θέλουμε να πάμε”, είπε στη δημόσια τηλεόραση.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία Kogalymavia τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία βάση για να αποδοθεί η συντριβή σε ανθρώπινο λάθος. Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA και Interfax μετέδωσαν, επικαλούμενα μια εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας, ότι ο κυβερνήτης ήταν πολύ έμπειρος αφού είχε 12.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του ενώ και στο αεροσκάφος είχε γίνει πλήρης συντήρηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε