Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συρία: 150.000 άνθρωποι σε κηδεία

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Ντούμα, κοντά στην συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, για να την κηδεία 12 πολιτών που σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην κηδεία αυτή στη Ντούμα είναι “ο πιο υψηλός από την έναρξη της επανάστασης” κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, καταλήγει ανακοίνωση του παρατηρητηρίου.

Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής το θάνατο 136 ανθρώπων και από τις δύο πλευρές στη Συρία, δηλαδή της αντιπολίτευσης, αλλά και της κυβέρνησης, δήλωσε παράλληλα ο επικεφαλής της αποστολής τους.

Ο Σουδανός στρατηγός Μοχάμεντ αλ Ντάμπι σημείωσε επίσης ότι η βία στη Συρία “μειώθηκε σταδιακά” μετά την άφιξη των παρατηρητών στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο αλ Ντάμπι υπογράμμισε εξάλλου ότι όλος ο στρατιωτικός μηχανισμός αποσύρθηκε από τις συριακές πόλεις κατά τη διάρκεια της παραμονής των παρατηρητών στη Συρία.

“Το καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Αραβικού Συνδέσμου (…)”, σημείωσε.

Ο ίδιος εξήρε εξάλλου την αποστολή για τη δουλειά της, υπογραμμίζοντας ότι δεν έκανε λάθη, παρά τις επικρίσεις των ακτιβιστών της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατηγορούν την αποστολή των παρατηρητών ότι ευνοεί την κυβέρνηση.

Διαβάστε

Συρία: 96 νεκροί μόνο σε μια μέρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε