Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συρία: 20 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, από βομβαρδισμό στην επαρχία Ράκα

Συρία: 20 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, από βομβαρδισμό στην επαρχία Ράκα

Περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 8 παιδιά, από βομβαρδισμό που έγινε στην επαρχία Ράκα, στη βόρεια Συρία, δείχνει βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο από ακτιβιστές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει σειρές από πτώματα σε κουβέρτες, ενώ ακούγεται ο θρήνος συγγενών. Από τον βομβαρδισμό αυτόν, ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί πότε έγινε, επλήγη το χωριό αλ Καχτάνια της επαρχίας Ράκα.

Στο μεταξύ, το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νεκρόι έχουν ανέλθει σε περισσότερους από 45.000, από τότε που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από 21 μήνες. Τουλάχιστον 31.544 πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις 15 Μαρτίου του 2011, διευκρινίζει η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία συνυπολογίζει σε αυτούς και τους πολίτες που πήραν τα όπλα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

“Χιλιάδες από αυτούς που συνυπολογίζονται στους νεκρούς πολίτες ήταν αντάρτες”, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν ανέρχεται σε 11.217 και των λιποτακτών σε 1.511, προσθέτει η μη κυβερνητική οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία και στηρίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο μαχητών και ιατρικών πηγών σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη Συρία.

“Στους νεκρούς θα πρέπει να προσθέσουμε και 776 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί και δεν έχουν αναγνωριστεί”, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν. Με αυτούς ανέρχεται σε 45.048 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από το Μάρτιο του 2011.

Στον απολογισμό αυτόν δεν λαμβάνονται υπόψη οι χιλιάδες αγνοούμενοι, των οποίων χάθηκαν τα ίχνη όταν τελούσαν υπό κράτηση, ούτε οι περισσότεροι από τους νεκρούς που υπάρχουν στις τάξεις των φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλακών, σαμπίχα. “Εξάλλου ούτε οι αντάρτες ούτε ο στρατός αποκαλύπτουν τον ακριβή αριθμό των νεκρών στις τάξεις τους για να μην ρίξουν το ηθικό των μαχόμενων”, εξήγησε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο δεν συνυπολογίζει στον απολογισμό αυτόν ούτε τους ξένους μαχητές, ο θάνατος των οποίων ανακοινώθηκε στη χώρα τους και επομένως ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Συρία μπορεί να ξεπερνάει τους 100.000, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ποτάμι” το αίμα στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε