Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συρία: Απήγαγαν τρεις μηχανικούς

Συρία: Απήγαγαν τρεις μηχανικούς

Ένας Ιταλός μηχανικός και δύο συνάδελφοί του άλλων εθνικοτήτων απήχθησαν στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο ανέφερε ότι δεν θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε έγινε η απαγωγή ή για τις εθνικότητες των άλλων δύο ανθρώπων, για να τους προστατεύσει.

Και οι τρεις εργάζονταν σε ένα εργοστάσιο χάλυβα κοντά στη Λαττάκεια, κύριο λιμάνι της Συρίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλικό ΥΠΕΞ.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι απήχθησαν στην Ταρτούς, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας που απέχει περίπου 90 χλμ. από τη Λαττάκεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι αναφέρει στη δήλωσή του ότι έχει ενεργοποιήσει “όλους τους διαθέσιμους διαύλους του κράτους” για να διασφαλιστεί η απελευθέρωση του απαχθέντος Ιταλού, ενώ ενημερώθηκε και η οικογένεια του.

Ο 21μηνος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τουλάχιστον 40.000 ζωές. Η Ιταλία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν αναγνωρίσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που μάχονται για να εκδιώξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε
Λουτρό αίματος στο Ιράκ – 47 νεκροί σε ένα 24ωρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε