Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συρία: Δεύτερη μέρα «εκκαθαριστικών» επιχειρήσεων στη Χάμα με 4 νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Κάθε μέρα και περισσότερα θύματα, κάθε μέρα η Συρία βυθίζεται περισσότερο στο χάος. Οι επιχειρήσεις του στρατού στην πόλη Χάμα συνεχίζονται και οι νεκροί της εξέγερσης αυξάνονται.

Συριακά άρματα μάχης βομβάρδισαν περιοχή βορειοανατολικά της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

Είναι η δεύτερη ημέρα μιας ευρείας επιχείρησης του στρατού, η οποία αποσκοπεί στην καταστολή των διαδηλώσεων με αίτημα την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στη συνοικία Χαμιντίγε, ακόμη δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν ότι μόνο την Κυριακή 142 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, από τους οποίους οι 100 σε μια ευρεία επιχείρηση του στρατού στη Χάμα. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η χθεσινή μέρα ήταν μια “από τις πιο αιματηρές ημέρες της εξέγερσης”, που άρχισε στα μέσα Μαρτίου.

Την ώρα που το καθεστώς Άσαντ δεν κάνει πίσω, η Βρετανία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και στρατιωτικής επέμβασης. Μια… πόρτα που για την ώρα, όμως, έκλεισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Midi Libre. “Δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις”, είπε ο Δανός επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στο μεταξύ, η Κροατία εξέδωσε ήδη ταξιδιωτική οδηγία για τη Συρία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει τις κυρώσεις της κατά του καθεστώτος της Δαμασκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Συμμορίες προκαλούν τις διαδηλώσεις στη Συρία”, επιμένει ο Ασαντ

Συρία: 100 νεκροί διαδηλωτές από τανκς! Video ντοκουμέντο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε