Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συρία: εκκενώνουν την πρεσβεία τους οι Αμερικανοί – 39 νεκροί στην πόλη Ντεράα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

5.000 στρατιώτες και δεκάδες άρματα μάχης του καθεστώτος όλα δείχνουν ότι αιματοκύλησαν την πόλη-φάντασμα πλέον Ντεράα, την καρδιά της επανάστασης των αντικαθεστωτικών

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος διάταξε να εγκαταλείψουν τη Δαμασκό μερικά από τα δευτερόβαθμα στελέχη του διπλωματικού προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Συρίας, καθώς και οι οικογένειές τους.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε σε αυτό το μέτρο εξαιτίας της ” αστάθειας και της ρευστότητας “,που χαρακτηρίζει την πολιτική κατάσταση στη Συρία.

Μαρτυρική η πόλη Ντεράα

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ντεραά, 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Δαμασκό, με σκοπό να καταστείλουν δια της βίας την εξέγερση των αντιφρονούντων με το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, που απαιτούν την εκδημοκρατικοποίηση της χώρας.

Το λουτρό αίματος που προκλήθηκε όταν ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών στην πόλη που πρωταγωνιστεί στην εξέγερση κατά του καθεστώτος, εδώ και έξι εβδομάδες, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εναντίον της Δαμασκού, στη διεθνή κοινότητα.

Οι ΗΠΑ,όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σκέφτονται να προχωρήσουν στη λήψη ειδικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος που θα περιλαμβάνουν και πάγωμα προσωπικών καταθέσεων. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στο Λονδίνο, αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να υιοθετήσει καταδικαστικό ψήφισμα για τα γεγονότα βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στη Συρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε