Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Συρία: Νεκρoί τρεις διαδηλωτές

Συρία: Νεκρoί τρεις διαδηλωτές

Τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζώη τους από πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να διαλύσουν τις ογκώδεις διαδηλώσεις οι οποίες οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα, μία ημέρα μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας.

Σύμφωνα με την Τοπική Συντονιστική Επιτροπή, που καταγράφει τις διαδηλώσεις, αναφέρθηκαν τρεις θάνατοι, στο Ιντλίμπ, το Χασακέχ και την επαρχία Χάμα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μετά την προσευχή στη συνοικία Σαλκίν του Ιντλίμπ καθώς και στην περιοχή Μαανταμίγιετ Ασά, στα προάστια της Δαμασκού, ανακοίνωσε από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι γενικά η κατάπαυση του πυρός εξακολουθεί να τηρείται, όμως σε ορισμένες περιοχές παραβιάζεται”, είπε ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντουλ Ραχμάν.

Στο μεταξύ η Ρωσία, η κυριότερη σύμμαχος της Συρίας, αποφάσισε να αναπτύξει “σε μόνιμη βάση” πλοία του στόλου της κοντά στις συριακές ακτές, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Διαβάστε

Τρεις νεκροί στη Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε