Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Συρία: Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν βρετανό γιατρό

Συρία: Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν βρετανό γιατρό

Ενας βρετανός γιατρός που εργαζόταν σε νοσοκομεία εκστρατείας των σύρων ανταρτών στη βόρεια Συρία συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Αμπάς Χαν εργαζόταν ως εθελοντής σε νοσοκομεία εκστρατείας στη Σαρακέμπ, μια πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Ο Χαν συνελήφθη όταν «την Κυριακή έφυγε από τη Σαρακέμπ για να μεταβεί στο Χαλέπι, όπου ήθελε να προσφέρει βοήθεια στους τραυματισμένους από τις συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς», επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Επικαλούμενο αντάρτες από τη Σαρακέμπ, το Παρατηρητήριο υπογράμμισε ότι ο Χαν «δεν μάχεται στο πλευρό των εξεγερμένων, ούτε είναι τζιχαντιστής». Προσθέτει εξάλλου ότι ο βρετανός γιατρός είχε ταξιδέψει στη Συρία και τον Αύγουστο για να προσφέρει τη βοήθειά του και είχε επιστρέψει στη χώρα λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή του.
Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, οι συριακές αρχές έκλεισαν τον δρόμο που συνδέει τη Δαμασκό με το διεθνές αεροδρόμιο εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται.

«Ο δρόμος προς το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού έχει κλείσει εξαιτίας των μαχών που συνεχίζονται και των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στις γύρω περιοχές», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές του αεροδρομίου τους επιβεβαίωσαν πως ο δρόμος έχει κλείσει, ενώ πρόσθεσαν ότι δεν γνωρίζουν πότε θα ανοίξει ξανά.

Ο δρόμος προς το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, που βρίσκεται 27 χιλιόμετρα από το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, περνά από την ανατολική Γούτα, μια περιοχή νοτιοανατολικά της Δαμασκού που βομβαρδίζεται τακτικά από τον συριακό στρατό, ο οποίος προσπαθεί να εκδιώξει τους εξεγερμένους που έχουν δημιουργήσει εκεί την οπισθοφυλακή τους.

Διαβάστε

Πνίγεται στο αίμα η Συρία – Πάνω από 50 οι νεκροί

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε